Ajanvarauksen ohjeet

Lue myös: Varausehdot

Verkkopalvelussamme voit varata ajan katsastukseen tai jälkitarkastukseen:

  • henkilöautolle
  • pakettiautolle
  • museoautolle
  • nelipyörälle (mönkijä)
  • kevyelle nelipyörälle (mopoauto)

Autotohtori-kuntotarkastuksen voit varata:

  • henkilö- ja pakettiautolle, jonka kokonaismassa on enintään 3500 kg

Ennakkomaksaminen

Voit maksaa ennakkoon. Maksupalvelumme tuottaa Klarna. Ennakkomaksaminen nopeuttaa käyntiäsi. Huom.: Nettivaraajan edullisemmat Etuajat edellyttävät maksamista ennakkoon.

Aloittaminen

Aloita syöttämällä autosi rekisteritunnus. Varmista, että ajoneuvon tiedot täsmäävät ajoneuvoosi.

Valitse palvelut

Ajanvarausjärjestelmä tarjoaa ajoneuvollesi sopivia palveluita. Valitse haluamasi palvelu tai palvelut ja paina Valitse asema.

Valitse palvelupiste

Kirjoita kaupunki, osoite tai aseman nimi ja paina Hae. Sinulle listataan paikkakunnan kaikki pisteet, jotka tarjoavat valitsemiasi palveluita. Valitse haluamasi piste ja paina Valitse aika.

Valitse aika

Voit selata vapaita aikoja. Ajat on hinnoiteltu seuraavasti:

  • Vihreä aika – normaalihintainen aika
  • Oranssi aika – Alennushintainen Etuaika, edellyttää ennakkomaksua netissä. Etuaikoja on tarjolla tarjoitetusti.
  • Keltainen aika – Alennushintainen aika

Valittuasi ajan näet yhteenvedon varauksesta. Järjestelmä on valinnut ajoneuvon tarvitsemat päästömittaukset automaattisesti. Jos olet teettänyt tai aiot teettää nämä mittaukset toisaalla katsastukseen mennessä, voit poistaa ruksit niiden kohdalta. Tällöin tarvitset mukaan katsastukseen todistuksen muualla tehdyistä päästömittauksista. Todistus on voimassa 3 kuukautta.

Täytä yhteystiedot varausvahvistusta ja mahdollisia muutoksia varten

Täytä vähintään nimesi ja puhelinnumerosi, jotta voimme lähettää sinulle sähköisen varausvahvistuksen. Yhteystietojen avulla voimme myös ottaa sinuun yhteyttä, jos joudumme jostain syystä siirtämään varaamaasi aikaa.

Valitse myös, haluatko jatkossa muistutuksen, kun katsastus on ajankohtainen sekä muita katsastukseen ja autoiluun liittyviä palveluviestejä.

Tarkista tiedot

Tarkista Yhteenveto-näkymässä, että varauksen tiedot ovat oikein. Voit palata muuttamaan tietoja Muokkaa-painikkeilla tai sivun ylälaidan kuvakkeista. Voit myös tarvittaessa poistaa palveluita Poista-linkeillä Varatut palvelut -kohdassa.

Kun olet tarkistanut tiedot, paina Vahvista varaus.

Varausvahvistus ja maksa varaus

Varausvahvistus-sivulla näet varaustunnuksen, jonka avulla voit myöhemmin muuttaa varausta.

Palveluiden maksaminen ennakkoon netissä nopeuttaa käyntiäsi. Maksupalvelumme tuottaa Klarna. Muistathan myös, että tietyt alennushinnat edellyttävät ennakkomaksua netissä. Normaalihintaisten varausten maksun voi suorittaa joko ennakkoon tai palvelupisteessä.

Kuitti

Varsinaisen myyntikuitin saat palvelupisteessä palvelun yhteydessä. Sähköpostilla lähetetty varausvahvistus ei ole esim. verottajalle kelpaava kuitti.

Varauksen keskeyttäminen

Vahvistukseen asti voit keskeyttää varausprosessin missä tahansa kohdassa Keskeytä varaus -painikkeella.

Varauksen muuttaminen/peruminen

Syötä sukunimi sekä varaustunnus, jonka sait aikaa varatessasi, osoitteessa www.katsastusasema.fi/hae-varausta. Pääset vaihtamaan palvelupistettä, aikaa tai molempia sekä maksamaan varauksen tai peruuttamaan sen.

Huomaathan, että maksetun varauksen voi vaihtaa vain samanhintaiseen tai halvempaan aikaan. Jos olet varannut ja maksanut normaalihintaisen katsastusajan ja muutat sen edullisempaan ajankohtaan, ei hinnan erotusta palauteta. Jos haluat peruuttaa maksetun ajan, otathan yhteyttä palvelupisteeseen.