Katsastukset ja päästömittaukset

Katsastukseen on helppo tulla

Suurin osa palvelupisteistämme palvelee määräaikaiskatsastus- ja päästömittausasioissa sekä ajanvarauksella että ilman ajanvarausta. Löydät pisteiden yhteystiedot, hinnat ja aukioloajat Palvelupisteet ja hinnat-hausta.

Ajan voit varata ja maksaa etukäteen kätevästi netissä tai soittamalla meille.

Drive-in hinnat vaihtelevat palvelupisteittäin. Tarkista hinnat sinulle sopivan palvelupisteen sivulta. Saat aina Drive-in -katsastusta edullisemman hinnan, kun varaat ajan ennakkoon. Palvelupisteissä on tarjolla rajoitetusti myös Etuaikoja katsastukseen alk. 29 €. Etuajan saa vain varaamalla ja maksamalla ennakkoon netissä.

Katsastusasemillamme käy maksuvälineenä suomalaiset pankkikortit sekä yleisimmät luotto- ja maksukortit käteisen rahan lisäksi.

Miksi ajoneuvoja katsastetaan?

Ajoneuvojen katsastus on Suomessa lakisääteistä ja se perustuu voimassa olevaan katsastusasetukseen. Määräaikaiskatsastuksen tarkastuskohteet ja niiden arvosteluperusteet on pääpiirteittäin määrätty direktiivissä. Kukin EU:n maa toimii tämän pohjalta oman lainsäädäntönsä mukaisesti.

Katsastuksessa ajoneuvo tarkastetaan sen toteamiseksi, että:

  • Ajoneuvo ja sen varusteet ovat säädösten edellyttämässä kunnossa
  • Ajoneuvo on liikenteessä turvallinen
  • Ajoneuvosta ei aiheudu liiallisia ympäristöhaittoja
  • Ajoneuvon pakolliset maksut ja vakuutukset on suoritettu

Mitä mukaan katsastukseen?

Määräaikaiskatsastukseen tullessasi et tarvitse mukaan muuta kuin katsastettavan ajoneuvon. Rekisteröintitodistuksen teknisen osan mukana olo nopeuttaa asiointia. Kuka tahansa voi tuoda auton määräaikaiskatsastukseen; auton omistajan tai haltijan ei tarvitse olla mukana.

Tervetuloa katsastukseen!

Haluatko varata ajan?

Ohje Muokkaa varausta
Missä on lähin palvelupiste?