Rekisteröinnit, vakuutukset, kilvet

Rekisteröinti hoituu sujuvasti katsastusasemaltamme - ja samalla saat vakuutusasiat kuntoon

Palvelupisteessämme voit hoitaa ajoneuvosi rekisteröinnin ja vakuutukset kätevästi ja nopeasti. Tarkista kunkin palvelupisteen tarjoamat palvelut pisteen omalta nettisivulta tai tiedustele palveluita asiakaspalvelustamme ja tule käymään!

Kun rekisteröit ajoneuvoa omiin nimiisi

Täytä rekisteröintitodistuksen ilmoitusosaan seuraavat tiedot:

  1. Ilmoituksen laatu
  2. Omistajan tiedot
  3. Haltijan tiedot
  4. Ajoneuvon tiedot
  5. Omistusoikeuden luovutuspäivämäärä
  6. Myyjän ja ostajan omakätiset allekirjoitukset ja nimenselvennykset.

Rekisterimuutos on tehtävä 7 päivän kuluessa luovutuspäivästä.

Ajoneuvolla tulee olla voimassaoleva liikennevakuutus kun se rekisteröidään. Saat liikennevakuutuksen kätevästi katsastusasemalta rekisteröinnin yhteydessä. Saat halutessasi myös vapaaehtoisen autovakuutuksen tehtyä katsastusasemalla. Saat mukaasi tulosteen, josta käy ilmi ajoneuvollesi ottamiesi vakuutusten sisällöt ja alkamispäivät - ja pääset heti liikenteeseen!

Liikennevakuutus

Liikennevakuutus on lakisääteinen. Jokaisella liikenteessä käytettävällä moottorikäyttöisellä ajoneuvolla on oltava liikennevakuutus. Se korvaa omassa ajoneuvossa olijoiden henkilövahingot sekä vastapuolelle aiheutetut henkilö- ja omaisuusvahingot. Oman autosi vahinkoja liikennevakuutuksesi ei korvaa, vaan siihen tarvitset vapaaehtoisen autovakuutuksen.

Autovakuutus eli kasko

Autovakuutuksen kohteena on itse ajoneuvo. Suoranaisten esinevahinkojen lisäksi korvataan vakuutuksen ehdoissa erikseen mainittuja muita vahinkoja.

Liikennekäytöstä poisto

Jos ajoneuvosi on pitempään pois käytöstä, kannattaa poisto ilmoittaa rekisteriin. Tällöin katkeavat myös ajoneuvon vakuutusmaksut ja verot. Auton rekisterikilpiä ei tarvitse palauttaa, mutta autoa ei saa käyttää muutoin kuin ajamiseen katsastukseen varattuna katsastusaikana ja sieltä pois. Liikennevakuutuksen on oltava voimassa ajon aikana.

Lopullinen poisto

Jos haluat poistaa ajoneuvosi kokonaan ajoneuvorekisteristä, tulee sille silloin tehdä romutuspoisto. Lue lisää Trafin sivuilta.

Lisätietoja vakuutuksista yhteistyökumppaneiltamme:

Ajoneuvon kilvet

Jos ajoneuvosi rekisterikilpi on kadonnut tai turmeltunut, voit tilata uuden kilven niissä palvelupisteissä, joissa käsitellään rekisteröintejä. Kilven katoamisesta tai turmeltumisesta on tehtävä kirjallinen selvitys ajoneuvon rekisteriin merkityn omistajan tai haltijan toimesta. Lomakkeita löytyy palvelupisteistä. Ajoneuvon omistajan tai haltijan tulee täyttää ja allekirjoittaa kyseinen lomake. Kilpi tai kilvet maksetaan tilattaessa.

Uusi kilpi tai kilvet ovat noudettavissa siitä palvelupisteestä, josta ne on tilattu. Palvelupiste ilmoittaa noudettavissa olevasta kilvestä / kilvistä joko soittamalla, tekstiviestillä tai sähköpostilla. Ilmoitustavasta sovitaan kilpitilauksen yhteydessä.

Lue lisää kilpitilauksesta ja mahdollisista liitteistä Trafin sivuilta:
www.trafi.fi/tieliikenne/rekisterikilvet